30 Mart 2015 Pazartesi

CHP Ön Seçim Sonuçları ve Düşündürdükleri..

CHP’de ön seçim heyecanı

Uzun yıllardan sonra CHP, milletvekili adaylarını belirlemek için 45 ilde ön seçim yapılmasına karar verdi.
20 Mart 2015 günü yapılan önseçim oylamasından sonra da her ilin adayları belirlendi.Her seçim çevresinin yaşayanları kime ve ne şekilde oy vereceği bilinciyle kendisini temsil edecek milletvekili adaylarını belirledi.Bu durum demokrasinin toplum tabanına yayılması çabası açısından oldukça önemlidir.

Yapılan ön seçim uygulamasında devlet görevlisi olarak,İstanbul 2.bölgede bir sandıkta sandık kurulu üyesi olarak görev yaptım.7 Haziran seçimlerinde CHP'ye oy vermeyi düşünmediğim halde,yaptığım görev esnasında gördüğüm aksaklıkları ve eksikleri paylaşma zorunluluğu hissettiğim içinde bu sayfada düşüncelerimi paylaşmak istedim.Umarım,mesajlarım birileri tarafından okunur ve ilgili yerlere ulaşır.

Öncelikle seçimin yüzdesinin düşük olduğunu belirtmeliyim.Yada benim görev aldığım bölgede katılım %60'lar civarındaydı.Bu gün gazetelere baktım ama,katılım yüzdesi ile ilgili olarak bir bilgiyi göremedim.220 kişilik sandıkta seçime katılanların sayısı 136'dıydı.CHP yönetimi bu durumu mutlaka gözönünde tutacaktır.Ama yinede sorularımı sorayım.
*Katılmayan 84 kişi  partiye üye olan delegeler olduğuna göre,böylesi önemli bir seçime katılımın düşük olmasının nedeni ne olabilir?
*Bu 84 kişi 7 Haziran seçimlerine de katılmayabilir mi?
* Oy kullanmaya gelen insanlar oy kullanacakları sandıkları bulmakta zorlandılar.Kendilerine oy kullanmayla ilgili bir bilgi verilmediği şeklinde yetkililerle tartışmalar yaşadılar.Bu insanlara internet yada telefon mesajlarıyla ulaşmak çok mu zordu?Bir kısmının da bilgileri güncellenmemiş olacak ki,kendilerine giden ou kullanma çağrılarına rağmen oy pusulalarında adları yoktu.Üye bilgilerinin güncellenmesi ne kadar zor olabilir ki?
*Seçime katılanların yaş ortalaması çok yüksekti.Diyebilirim ki,18-25 yaş arası 4 yada 5 seçmen vardı.İktidara oynayan bir partinin gençleri kazanması,yarışa onlarla girmesi gerekmez mi?Gençlerin olmadığı bir seçim başarıya ulaşabilir mi?
*Güçlü ve heyecanlı bir örgüt çalışması görüntüsü yoktu.7 Haziran seçimlerine de gençler olmadan dağınık bir örgüt yapısıyla mı katılacaksınız?
7 haziran seçimlerinde AKP'den kurtulmak istiyor musunuz?
Öyleyse önceliğiniz:
*CHP yönetimi ve CHP örgütü,mutlaka ön seçime katılmayan üyelerinizi ziyaret etmeli ve nedenlerini sorgulamalısınız. Unutmayınız ki,ön seçime katılmayan %40 seçmen genel seçimlere de katılmazsa,sonuç yenilgi olacaktır.
*Gençlere yönelmeli ve onların seçim çalışmalarına katılmalarını sağlamalısınız.Gençlik heyecanı olmadan başarı gelmez.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder