4 Temmuz 2012 Çarşamba

Emeklilikte tuhaf işler


Emekli maaşları yükseltilecek...

Uyum yasaları görüşülmeye başlandı.Düşük ücretli emekli maaşlarının düzenlenmesine yönelik uyum yasaları görüşülmeye başlandı.*



Uyum yasasındaki düzenlemelere göre emekli maaşlarında düzelme 2013 yılı başından itibaren yürürlüğe girecek...Düzenlemeye göre emekli maaşları 2013 yılı Ocak ayından itibaren 300 TL'lik bir artışla hak sahiplerine ödenecek.*

Emekli milletvekili maaşları 8200 TL oldu.*


Cumhurbaşkanı,kamuoyunda tepkilere yol açan emekli vekillerin maaş artışlarını veto ederek,geri gönderdi.*

Yeniden düzenlenen emekli vekil maaşı artışını Cumhurbaşkanı onayladı.Emekli vekil maaşları 6200 TL oldu.*
İşçi ve memur emeklilerinin ortalama aylık gelirisi ise,1000 lira civarında kaldı.
* Son bir kaç ayda emekliler için çıkan haber başlıkları yukarda belirtilenlere yakın açıklamalardı.Sıradan vatandaşın emeklileri aylık ortalama 300 TL'lik maaş artışını bir yıl sonra 2013 Ocak ayında almaya başlayacaklar.Emekli vekiller ise,hemen alacaklar.

Şimdi de bir öyküyü sizinle paylaşalım.Bakın bakalım bu ülkede nasıl tuhaflıklar yaşanıyor.(muş)


Tunç bey 4 yıl önce deftardarlıktan emekli oldu.Emekli olduktan sonrada bir kaç iş yerinin muhasebe işlerini yürüterek, emekli maaşına katkı sağlamaya çalışarak yaşıyor.

Emekli öğretmen Mehmet beyde 4 yıl önce emekli oldu.Hiç bir ek iş yapma olanağı yok.Mesela bir büro açarak,bir kaç öğrenciye ders filan veremez.Öylesine yaşayıp gidiyor.Simit-limon satmayı düşündü bir ara.Sonra,denemesini bile yapamadı.Vaz geçti.Bir şey yapmıyor.

Her ikisinin ortak bir noktaları var.

Daha doğrusu vardı.

Üç ay öncesine kadar her iki emeklinin aldığı emekli maaşları onların ortak noktalarıydı.

Yani,maaşlarının miktarı ortak noktalarıydı.

Her iki devlet memuru emeklisi de 1200 TL civarında emekli maaşı alıyorlardı.

Ne olduysa oldu.Üç ay önce Tunç beyin lehine değişen gelişmeler yaşandı.Maaliye Bakanlığı deftardarlıkta bir takım düzenlemelere gitti.Bir kaç genel müdürlük,üç beş daire başkanlığı kapatıldı.çalışanların yerleri ve kadroları değiştirildi.Maaşları değişti.Daha çokta artarak değişti.

Durum,dolayısıyla emekli olanları da etkiledi.Tunç beyin emekli olduğu bölümde kapatıldığı için,O ve Onun gibi emekli olanların hangi kadroya yerleştirelecekleri sorunu çıktı ortaya.Sonra,durumlarının müfettişlik kadrosundan düzenlenmesine karar verildi.

Hal böyle olunca emekli defterdar Tunç beyin emekli maaşıda müfettişlik kadrosundan,hemde bakanlık müfettişi olarak yeniden düzenlendi.Emekli memur Tunç beyin emekli maaşı birden 3000 TL oluverdi.

Emekli öğretmen Mehmet bey hala 1200 TL civarındaki emekli maaşını almaya devam ediyor.

Bize de;

"Bu ülkede ne garip şeyler oluyor"

demek düşüyor.



Not:Yukarıdaki olay acaba ne kadar gerçektir?

Kişi adları değiştirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder