26 Kasım 2012 Pazartesi

Yeniden Yapılandırmada Bakırköy Neden Yok?

İstanbul'da hayat 24 saat kesintisiz devam eder.
Bakırköy bir iş,eğlence,alış-veriş ve kültür kentidir.
Bakırköy:Hayatın 24 saat devam ettiği,İstanbul'un önemli merkezlerindendir

Ne var ki,gece nüfusuyla gündüz nüfusunda büyük 1/3 oranında bir uyumsuzluk vardır.
Bakırköy,yerleşim olarak bahçe düzeninde konutlardan oluşmaktadır.Bu konutların etrafında Devlet ve özel hastaneler ile ilçede bulunan üç tane Adliye Bina'sının etkileri göze çarpmaktadır.Hemen her konutta bu sektörlere ait iş yerleri bulunmaktadır.
Akşam 22.00'den sonra eğlence merkezlerinin dışındaki konut bölgeleri sessiz ve sakindir.
Bu konutlarda oturanların büyük çoğunluğu emekli insanlardan oluşmaktadır.Emekli bürokratlar,öğretmen emeklileri,doktor,mimar ve avukatlık yapmış emekliler ve çok az bir kısmında da bu emeklilerin çocukları oturmaktadır.
Konutların %90 'nı hatta daha fazlası 30-40 yıllık binalardır.17 Ağustos depreminden sonra yapılan incelemelerde,olası bir İstanbul depremi için dayanma güçleri bulunmadığı bilimsel olarak,saptanmıştır.Duyumlara göre;acil yıkılıp yerine yenisi yapılması gereken bina sayısı 3500'lerde olup,hemen yıkılması gereken ve hatta yıkım kararları bulunan bina sayısı 650 olarak saptanmış...(-mış'lı yazıyorum.Çünkü duyumlara dayanıyor)
Bakırköy sakinleri binaların yıkılıp-yapılmasına karşı filan değiller.Aksine,bir an önce yıkılıp-yenilenmesi için yırtınıyorlar bile..
Dedim ya, buralarda oturanların büyük çoğunluğu emekli insanlar.Emekli insanda para olur mu?(Olanlar vardır tabii.Ama,kaç tanesinde olabilir ki?)
Tek umutları,"Yeniden Yapılandırma" programının,yapılan onca açıklamalardan sonra yasalaşmasıydı.Yani,yasal bir çerçeveye oturtulması ve devletin sunduğu olanaklardan yararlanılmasıydı.
Beklenen yasa çıktı.Ama:Bakırköylüler'in hevesleri kursaklarına sıralandı.
Devlet,Bakırköy'ü ve yaşayanlarını yasal çerçevenin içine almadı.
İnsanlar kendi aralarında konuşurken,olası nedenlerini de tartışıyorlar.Hükümetin başının ve diğer bakanların aleyhinde bir şey düşünmemeye çalışıyorlar ama, akıllarında sor da kalmıyor değil,hani...
İki gün önce Bakırköy Belediye Başkanı.çıktığı bir özel televizyonda gerçekleri sıralayıverdi.
Hükümet,Bakırköy yaşayanlarını cezalandırmıştı.Kimse ağzına almak istemiyordu ama,olay siyasiydi ve Bakırköy ahalisi,siyaseten cezalandırılmıştı
Şimdi gelelim sorularımıza...
Bir: Bakırköy yaşayanları bu memleketin insanlar değil mi?
İki: Bakırköy'de yaşayanların hepsi,AKP dışında kalan partilere mi oy verdiler?Bu bölgede yaşayan AKP seçmeni hiçte azımsanacak sayı da değil.Bu azımsanmayacak insanlar ne düşünüyorlar,destekledikleri siyaset hakkında..
Üç:Olası bir depremde,felaket yaşandığında siyasi ayrım nedeniyle AKP'ye oy verenler daha mı az zarar görecekler yada görmeyecekler.Allah,depremleri AKP'li olmayanlar için mi yapacak?
Dört:İnsanın değeri bu kadar mı?
Beş: "AKP zihniyeti kendinden olmayanı,dışlıyor."düşüncesini yıkamazsınız.
Gerçekler ortada...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder