13 Aralık 2012 Perşembe

AKP İzmir'i nasıl alır?

İzmir Resimleri
Televizyonlarda yayınlanan tartışma programlarında, "Komplo Teorisi" üretenlere özendim ve bir komple teorisi de ben yazmaya karar verdim.
Teorimin konusunu da İzmir olarak belirledim.
Bildiğiniz gibi İzmir,AKP'in güdümüne girmeyen bir büyük şehrimiz.Son seçimlerde AKP oylarında artış olmasına rağmen,bu kenti tamamen kontrol altına almaları için gerekli potansiyelden hala çok uzaktalar.

Ama,İzmir'i çok istedikleri de bir gerçek.Hem milletvekili sayılarında daha çok sayı çıkarmak hem de yerel yönetimde söz sahibi olmak istiyorlar.
Her iki koşulunda sağlanmasının bir tek yolu var.
Ne yapı edip,kendilerini destekleyen seçmen sayısını artırmak zorundalar.İzmir'de yaşayanları çok fazla etkileyemediklerine göre,geriye bir yol kalıyor.Başka bölgelerden kendi seçmen tabakalarını İzmir ve çevresine yerleştirmektir.
bunun içinde oy oranlarının % 70'lerin üzerinde olan yerleşim alanlarından % 5-10 arası seçmeni pekala İzmir ve İzmir gibi stratejik önemi olan şehirlere kaydırmak mümkün olabilir.
Düşünün,oy oranlarının yüksek olduğu :
Ordu,Giresun,Trabzon,Rize,Adıyaman,Elazığ,Malatya,Konya,Isparta,Kütahya,Uşak gibi şehirlerin her birinden 15-20 bin insan bu alanlara kaydırsalar,ülke genelinde oy yüzdeleri değişmeyeceği gibi, zaten yüksek oy oranı olan bu yerlerde, sonuca olumsuz etkisi de yapmayacaktır.Böylece,hem seçim başarıları daha da yayılmış olur.Hem de işsizlik büyük oranda azalabilir.Bu insanların getireceği ekonomik hareketlilik, sirkülasyonu da artıracağı için dolayısıyla enflasyon oranlarına da olumlu etkisi olacaktır.
Yazının başında da dediğim gibi, bu bir komple teorisidir.
Ancak,uygulanamayacaktır anlamı taşımamaktadır.
AKP,elinde tuttuğu gücünü bu alanda pekala kullanabilir.
Kim bilir,belki de kullanıyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder